top of page

Welkom op de website van De Kloostertuin, de wijkontmoetingstuin van de Eekmaat-West in Enschede-Oost.
 
De doelstelling van onze wijkontmoetingstuin is het ontmoeten van wijkbewoners dmv (gezamenlijk) tuinieren en alles wat daarbij komt kijken.In de gezamenlijke tuin zijn o.a. een groot prieel met opbergbanken, een eikenhouten picknicktafel, een zit-boomstronkbank, een fruitgaard, een gezamenlijke opbergruimte voor de gereedschappen voor algemeen gebruik en een bijenstal.
 
Op gezamenlijke tuinavonden zullen we hierin werken en elkaar ontmoeten. Ook worden er geregeld workshops gegeven zoals pompoenuithollen, calendulazalf zelf maken van goudsbloemen, bloemschikken of kransen maken bijvoorbeeld. 
 
Onze tuin van 2.500 m2 ligt op het privé-terrein van het Bruggerbosch aan de Gronausestraat te Enschede. We hebben de tuin verdeeld in 40 tuintjes en er is een 100m2 kavel met 30 vierkante meter bakken voor de Basisschool Schateiland.
 
De tuin zorgt voor contact met de bewoners van het verpleeghuis. De bewoners kunnen aan de hand van de tuin de seizoenen goed volgen. Door de tuin loopt een verhard pad zodat de tuin ook toegankelijk is mensen met een rolstoel of rollator.

 

bottom of page